Givares berättelser

Kyrkheddingeloppets löpare springer för fler leenden
sverige

- Hemvärnsgården i Kyrkheddinge var precis nyrenoverad och vi var några som pratade om att det skulle vara kul om det hände något i bygdeföreningen – och då kom jag på idén om ett lopp, berättar Annika Trönell, en av den lilla orten Kyrkheddinges 259 invånare.


Åke donerade sitt föräldrahem
Sverige

-Jag är bara glad och tacksam över att ha fått möjligheten att hjälpa så många barn, säger Åke Engelfeldt, som just har kommit hem från Managua, Nicaragua, där han har fått uppleva ett medicinskt uppdrag tillsammans med Operation Smile.


”Jag önskar att jag vore plastikkirurg”
Sverige

För tredje året i rad fick Operation Smile nyligen ta emot en julgåva från företaget Emil Lundgren AB, en elfirma som jobbar med installationer och service. Vi blev nyfikna; hur kommer det sig att företaget år ut och år in skänker en julpeng till just Operation Smile?


Gillberga tar ton – och får med sig hela bygden
Sverige

Från Värmlands Nysäter i Gillberga socken, Säffle kommun, hämtar vi vårt senaste exempel på fint engagemang. Här finns en av Operation Smiles trognaste – årligen återkommande – givare, nämligen Gillberga kyrkokör. Kören, som har tiotalet medlemmar, anordnar varje år en soaré, där intäkterna oavkortat går till Operation Smile; ett rejält och mycket uppskattat tillskott, som går att översätta i ett stort antal nya leenden världen över!


Margits tavlor ger fler barn en bättre framtid
Sverige

Margit Brönning, 94 år, är sedan flera år en av Operation Smiles trogna givare, helt enkelt en av dem som gör det möjligt för oss att bedriva vår verksamhet. Men, inte nog med det; Margit lägger därtill ned både sin tid och själ – närmare bestämt sin konstnärssjäl – för att bidra till att fler barn världen över ska få en operation och ett helt nytt liv! Margot målar nämligen tavlor och nu har hon valt att sälja dessa till förmån för Operation Smile.


Golfare på Kullaberg slog ett slag till förmån för Operation Smile
Sverige

En solig sensommardag arrangerade Höganäs Rotaryklubb* tillsammans med Mölle Golfklubb en välgörenhetstävling där allt överskott nu skänks till Operation Smile. En check på 94 000 kronor överlämnades efter tävlingen – pengar som ger så många som upp emot 40 barn med läpp-, käk-, eller gomspalt (LKG) en operation!


Golftävlingen som samlat in 1 miljon kronor till Operation Smile
Sverige

För tredje året i rad arrangerades nyligen välgörenhetsgolf på Djursholms GK, till förmån för Operation Smile. Initiativtagare är Cecilia och Magnus Birke, som nu kan stoltsera med att på tre år ha samlat in hela 1 miljon kronor till Operation Smile!


Anna från Jönköping vann resa med Operation Smile
Sverige

- När jag fick veta att det var jag som skulle få åka iväg var det nästan overkligt! Det fanns liksom inget jag hellre ville. Orden är Anna Kristenssons och det hon beskriver är känslan när hon fick veta att det var hon som vunnit Hemmets journals tävling om att få följa med Operation Smile på ett medicinskt uppdrag till Filippinerna.


Välgörenhetsgala samlade in 400 000 till Operation Smile
Sverige

Just före sommaren bjöd den ideella hjälporganisationen The International Philanthropic Society, IPS, in till välgören­hetsmiddag med Operation Smile som förmånstagare; en magisk afton i sagolik miljö på anrika Grand Hôtel mitt i Stockholm. Totalt samlades 400 000 kronor in – pengar som kommer att hjälpa fler barn runt om i världen till en livsför­ändrande operation.


Alvine 8 år och Einar 6 år ritar för ett leende
Sverige

Möt Alvine 8 år och Einar 6 år, två syskon som gillar precis sånt som barn i den åldern gör. Alvine älskar att rita och spela handboll och Einar är en aktiv fotbollskille som gärna bygger med Lego. Men Alvine och Einar har även ett annat intresse, som kanske inte är lika vanligt för någon i den åldern. De brinner nämligen för att hjälpa utstötta människor. Tillsammans har de nu börjat sälja teckningar för att samla ihop till 2 400 kronor till Operation Smile, lika mycket som en operation kostar.


Sida:

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile