Brasilien: En pappas löfte gick i uppfyllelse
Brasilien
Från fältet 11 nov 2017

Det här är berättelsen om hur en pappas löfte till sin dotter gick i uppfyllelse med hjälp av Operation Smile, Brasilien. 

Antonia föddes med läppspalt men Pappa Iranildo klarade inte av att bekosta en operation för sin dotter. Allt han kunde göra var att ge henne ett löfte som han en dag hoppades kunna infria; att en dag kunna hjälpa henne.


Madagaskar: Berättelsen om Clara
Madagaskar
Från fältet 9 nov 2017

Clara övergavs av sin mamma när hon var två år. Mamman skämdes så över dotterns utseende. Men hennes pappa gav aldrig upp hoppet om en lösning och tog med sin dotter till ett medicinskt uppdrag på Madagaskar i hopp om en livsförändrande operation.


Hidaya: ”Jag är stolt över att kunna göra skillnad”
Etiopien
Från fältet 24 okt 2017

Nu, i slutet av oktober, blir den äntligen av – Hidaya Abdulrahims resa som Ung journalist för Operation Smile. Hidaya ska rapportera från ett medicinskt uppdrag i Jimma, Etiopien.


VIDEO: Mer än nya leenden
Etiopien
Från fältet 25 okt 2017

Alla människor förtjänar tillgång till säker kirurgisk vård, oavsett var man är född eller hur mycket pengar man har. Se varför våra volontärer behövs i länder som Etiopien.


Etiopien: Aysha – flickan med det breda leendet
Etiopien
Från fältet 23 okt 2017

Aysha, en flicka på åtta år, hade det kanske allra bredaste leendet av alla barn som kom till universitetssjukhuset i Jimma, Etiopien, när Operation Smile var där på ett av sina medicinska uppdrag.


This is why - George Politis
USA
Från fältet 19 okt 2017

I snart 20 år har narkosläkaren George Politis arbetat som medicinsk volontär för Operation Smile. Hör honom berätta om vikten av att utbilda lokala narkosläkare i Etiopien.


This is why - Elise Petersen
USA
Från fältet 15 okt 2017

Hör sjuksköterskan Elise Petersen berätta om det fantastiska ögonblicket när en förälder ser sitt barn för första gången efter operation.


This is why - Andréa Berg
Sverige
Från fältet 12 okt 2017

Filmserien om våra fantastiska medicinska volontärer fortsätter! Hör sjuksköterskan Andréa Berg berätta om sina upplevelser från Operation Smiles uppdrag.


This is why - Abraham Haddis
Etiopien
Från fältet 5 okt 2017

Genom att arbeta som medicinsk volontär kan biomedicinska ingenjören Abreham Haddis hjälpa människor i sitt hemland Etiopien och samtidigt utveckla sina tekniska färdigheter.


This is why - Peter Radell
Sverige
Från fältet 26 sep 2017

Hör narkosläkaren Peter Radell berätta varför han valde att bli medicinsk volontär för Operation Smile.


Sida:

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile