Moçambique: Terezinha, 12, vill se ut som alla andra barn
Moçambique
Från fältet 24 jun 2017

Tolvåriga Terezinha har ofta funderat på varför hon är annorlunda; på varför det är en öppning i hennes läpp, på varför hon inte ser ut som alla andra barn. Och på varför de andra barnen retas och ropar hemska saker… Terezinha har aldrig mött någon annan som ser ut som hon, någon med läppspalt, och hon förstår inte vad det är hon drabbats av.


This is why - Petra Peterson
Sverige
Från fältet 20 mar 2017

Möt Petra Peterson, en av våra många fantastiska medicinska volontärer som engagerar sig ideellt för att ge barn tillgång till säker kirurgi.


This is why - Abreham Haddis
Etiopien
Från fältet 20 mar 2017

VIDEO: Därför behövs volontärer som Abreham Haddis i Etiopien!


Forskning i Filippinerna: Varför uppstår LKG?
Filippinerna
Från fältet 3 feb 2017

Sjukhuset som Operation Smile är inhyst på under det här medicinska uppdraget är till brädden fyllt av patienter som kommit hit med sina familjer i hopp om att få den operation som de såväl behöver. Parallellt med det medicinska uppdraget pågår också ett forksningsprojekt som samlar in och analyserar data från salivprover som erhålls från frivilliga deltagare; patienter, deras föräldrar samt en kontrollgrupp. Därtill fyller föräldrarna i ett formulär med frågor som rör deras miljö- och levnadsvillkor.


VIDEO: Efren DÅ/NU
Filippinerna
Från fältet 17 jan 2017

Se filmen om Efren och hur hans liv förändrades tack vare en operation.


Mexiko: Ett nyvunnet självförtroende
Mexiko
Från fältet 17 jan 2017

Mamma Senaida kan inte låta bli att le brett där hon sitter bredvid sin son Virgilio. Hennes son föddes med en kraftig, dubbelsidig läppspalt som han levde med i 22 år. Sommaren 2015 fick han en operation när Operation Smile var på medicinskt uppdrag i Puebla, Mexiko, och sedan dess har Virgilios liv drastiskt förändrats – långt utöver det faktum att han har fått ett helt nytt utseende.


Amir & Raja i Marocko
Marocko
Från fältet 20 jan 2017

När jag anlände till sjukhuset i Beni Mellal, Marocko, möttes jag av hundratals mammor, pappor och barn som ivrigt väntade på sin tur att få möta våra fantastiska medicinska volontärer. Några av dem hade rest i över ett dygn för att ta sig till Beni Mellal, medan andra bodde i staden. I den stora massan människor såg jag en kvinna som satt under ett träd, för att skyla sig från den stekheta solen. I sin famn hade hon en liten pojke som gömde sig under hennes svarta slöja.


Tillsammans kan vi skapa en bättre värld
Nicaragua
Från fältet 9 jan 2017

– En dröm som går i uppfyllelse! Det var svaret jag fick av Rodrigos pappa när jag frågade hur det skulle kännas om familjens yngste son fick en operation. Tio minuter senare omfamnade pappan sin son med världens största leende efter att de fått reda på att sonen kommer att få en operation.


Honduras: Tvillingsyskonens tur
Honduras
Från fältet 3 jan 2017

Lioia Maria Varega sitter med sin ett år gamla dotter, Katherine, i famnen och väntar på sin tur. Rummet de sitter i är omgjort för att fungera som lekterapi; här finns pedagogiska leksaker så att barnen kan lyssna på mjukisdjurens lungor och sätta på narkosmask både på djuren och sig själva. Allt för att förbereda dem för den stundande operationen.


Rwanda: En ung mors kamp
Rwanda
Från fältet 28 dec 2016

Judith utsattes för hårda prövningar i livet långt innan hon födde sin son. Hon var ett föräldralöst barn som under uppväxtåren kämpade för sin överlevnad. Blott 17 år gammal födde hon sin son, Alejandro, men kände sig samtidigt ofantligt ensam i världen.


Sida:

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile